Chinese

張小姐 – 中文/廣東話
销售助理
电话:0497 370 277
上午十時至下午五時, 星期三至星期日

French

Suzanne CHEUNG
Assistante commerciale
Téléphone: 0497 370 277
Du mercredi au dimache de 10h à 17h

Langmore Lane

Overview

A contemporary take on country style homes designed to accommodate a growing young family incorporating a generous playroom with ample natural light

Langmore

 

A storybook cottage to suit the picturesque surroundings of ‘Olde’ Berwick

The owners brief was to create a contemporary take on country style homes to suit the picturesque surroundings of ‘Olde’ Berwick. With the high pitch shingled roof, Linea weatherboard cladding and feature timber windows this design reflected all the elements the clients required.

Large spacious ‘Olde’ Berwick designed home

This home (45.66 sqm) was built on a 534-sqm parcel of land and had to meet the design and covenant guidelines imposed by the developer whilst ensuring all requirements were met along with the specified budget.

Given the need to maximize the width of the lot the structural implication were paramount to minimize construction cost and complexity on site.


Floorplan

Floorplan case study Langmore June 2016 v1

    Dimensions

    AREA 45sq. (418.05sqm)

    • 4
    • 2
    • 2

    <em>Porch</em>

    Common sense and breathtaking design skills.

    Leading in from the undercover verandah via the generous double door entry you are invited to the main focal point of the design of this home, being the well appointed colonial style kitchen with a servery to the alfresco area.

    Live it up through clever design.

    In addition to the walk in pantry, the kitchen has a large bifold window, which overlooks the outdoor living area and built in swimming pool. Adjoining the kitchen is the dining, living and multipurpose rumpus room that can be closed off to act as a theatre room. The living area has been designed with day-to-day family living in mind, including a built in entertainment unit that incorporating shelving and a recessed TV mount.


    Images

    With the high pitch shingled roof, Linea weatherboard cladding and feature timber windows this design reflected all the elements the clients required.”

    LangmoreIG

    Accommodating a growing young family

    The home was designed to accommodate a growing young family incorporating a generous playroom with ample natural light. From the streetscape the home makes a striking statement with the feature fretwork, colonial style windows and full width timber verandah.

    On the first floor a large kids playroom that leads out to a terrace that encapsulates the views over the Berwick Township greets you. Running off the kids playroom are three spacious bedrooms, each incorporating built in toy boxes.


    Enquire

    Have a question? We’d love to hear from you!

    Send your enquiry and a Latitude 37 Custom Home Consultant will be in touch as soon as possible.

    Please refer to our build zone to see if we can service your enquiry, view it here.